📚 5 Cărți Care Îți Vor Schimba Viața

📚 5 Cărți Care Îți Vor Schimba Viața
Photo by Thought Catalog / Unsplash

"The way to get started is to quit talking and start doing" - Walt Disney

  Este 2021 anul în care îți vei îmbunătăți skill-urile de productivitate? Decizia de a deveni mai productiv reprezinta un topic taboo, dar greu de realizat.

  Productivitatea și a fi productiv pot însemna aspecte diferite pentru unii oameni. Fiind deja extrem de multe cărți pe piață, ceea ce cauți depinde în mare parte de ceea ce dorești să realizezi.

  Ca să facem totul mai ușor pentru tine, ți-am pregătit 5 din cele mai recomandate cărți ale momentului:

 1. Think And Grow Rich (Napoleon Hill)
 2. 10X Rule (Grant Cardone)
 3. Cele 7 Deprinderi Ale Succesului (Stephen R. Covey)
 4. The Power Of Habit (Charles Duhigg)
 5. Getting Things Done (David Allen)

1️⃣ Think And Grow Rich (De la Idee la Bani)

  Autor: Napoleon Hill


  Cartea Think And Grow Rich a fost lansată pentru prima dată in anul 1997, fiind una din primele cărți de dezvoltare personală vândute în masă.

  Studiind viața lui Andrew Carnegie, a reușit să ajunga extrem de rapid una dintre cele mai mai bestseller-uri din lume.

  “When defeat comes, accept it as a signal that your plans are not sound, rebuild those plans, and set sail once more toward your coveted goal.

  Această lucrare a lui Hill te va ajuta să iți prioritizezi acțiunile și să devii mai performant in viața de zi cu zi, fiind una dintre puținele cărti ce promite multe și chiar are rezultate în viața reală.

🛍 Comandă această carte...


2️⃣ 10X Rule (Regula 10X)

 Autor: Grant Cardone


  Multă lume a fost reticentă de-a lungul anilor în legătură cu învățăturile lui Grant Cardone, fapt ce nu este de condamnat.

  Pornind de la un nimeni în viață, delicvent și toxicoman, Grant a reușit să demonstreze intregii lumi faptul că orice om poate să ajungă la succes, dacă acesta prezintă uneltele necesare ducerii acestei lupte.

  În această carte, Grant prezintă in detaliu ce a trebuit să faca pentru a trece de la datorii la un net worth in valoare de $600 milioane, fara să îșî neglijeze prietenii, familia și legile morale.

  Aici vei învăța mind-set-ul de care ai nevoie pentru a reuși, dar și pentru a te menține pe drumul către succes, abordând întreaga sferă a succesului astfel:

 "Success is your duty, obligation and responsability"

🛍 Comandă această carte...


3️⃣ Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace

 Autor: Stephen R. Covey


  Deşi a fost publicată în 1989, cartea rămâne una dintre cele mai importante resurse pentru oricine îşi doreşte să se dezvolte pe plan personal, deoarece se concentrează pe principii care nu se vor învechi niciodată:

 • corectitudine
 • integritate
 • onestitate
 • demnitate

  Nu contează dacă eşti, deja, în vârful unei organizaţii de succes sau abia acum te decizi ce să faci în viaţă, sfaturile lui Covey te vor ajuta să fii mai bun în toate apectele vieţii tale.

 “Felul în care privim o problemă este problema

  “Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace” începe cu dezvăluirile unor persoane de succes, care realizează faptul că nu sunt împlinite pe plan personal.

  Analizând oamenii în diferite ipostaze, autorul îşi dă seama că felul în care vedem lumea se bazează în întregime pe percepţiile noastre.

  Pentru a schimba o situaţie, trebuie să ne schimbăm pe noi înşine, iar pentru a face asta, trebuie să ne schimbăm percepţiile.

  Covey nu vine cu o nouă abordare asupra succesului, ci readuce în discuţie valori uitate.

🛍 Comandă această carte...


4️⃣ The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life And Business

 Autor: Charles Duhigg


  În Puterea obișnuinței, Charles Duhigg ne poartă spre culmile palpitante ale descoperirilor științifice care explică de ce există deprinderile și cum pot fi modificate acestea.

  Cu ajutorul unor istorisiri captivante, care ne poartă din sălile de ședințe ale conducerii companiei Procter & Gamble până la marginea terenurilor pe care se dispută meciurile din NFL și la linia frontului din timpul mișcării pentru drepturi civile, Duhigg prezintă un mod cu totul nou de înțelegere a naturii umane și a potențialului său.

  În esență, Puterea obișnuinței conține un argument încurajator:

 "Cheia reușitei noastre de a face cu regularitate exerciții fizice, de a slăbi, de a fi mai productivi și de a avea succes este înțelegerea modului în care funcționează deprinderile."

  Nu veți mai avea niciodată exact aceeași viziune despre voi, despre organizația sau lumea voastră.

  O carte amuzantă, agreabilă, fascinantă. O privire serioasă, îndreptată spre știința formării și a modificării deprinderilor.

🛍 Comandă această carte...


5️⃣ Getting Things Done

 Autor: David Allen


  Getting Thnigs Done, scrisă de David Allen, este una dintre cele mai apreciate și bine vândute cărți de gestionare a timpului.

  La fel ca la toate cărțile incluse, îți este util ca să decizi dacă să citești cartea sau nu. Din carte tu vei putea extrage propriile idei, după ce o vei citi.

  ➡️ 5 Idei esentiale extrase de noi:

 1. Sentimentul de a fi copleșit apare pentru că nu ați clarificat rezultatul dorit, nu ați decis care este următoarea acțiune de făcut și nu ați ținut mereu în minte care este rezultatul dorit și pașii necesari.
 2. Dacă o acțiune va dura mai puțin de două minute, trebuie făcută în chiar momentul în care este definită (regula celor 2 minute).
 3. Definește clar ce înseamnă pentru tine că un lucru este “făcut”.
 4. Scoate totul din minte și pune-l pe un suport (fizic sau digital). Nu îți mai folosi mintea pentru a memora informații, date, termene limită.
 5. Concentrează-te pe următoarea acțiune care te va ajuta să progresezi.

  David Allen este un consultant de productivitate foarte cunoscut ca fiind creatorul metodei de gestionare a timpului denumită “Getting Things Done” (metoda GTD).

  "O mare parte din stresul pe care oamenii îl simt nu provine pentru că au prea multe de făcut. Acesta provine din faptul că nu termină ceea ce au început."

🛍 Comandă această carte...


🤓 Concluzie

  Cel puțin una dintre aceste cărți a schimbat viața a sute de mii de oameni in bine. Nu uitați, cei mai de succes oameni ai lumii citesc în fiecare zi pentru a sta inspirați și motivați.